Werkwijze

De werkwijze van Greenlog

Vanaf begin juli tot half augustus is Greenlog actief. Dat is ook de periode dat er veel daghandel-partijen verhandeld worden tussen de diverse kwekers en exporteurs in de bloembollengebieden (Noordelijk Zandgebied, Zijpe, Egmond, Kennemerland, West-Friesland en de Bollenstreek)

Combineren van zendingen

Van Dooren Transport en Bakker & Schilder Transport laden dagelijks de Greenlog-zendingen (tot ca. 30 collo) bij hun eigen klanten. De zendingen met bestemming West-Friesland, omg. Alkmaar en Velserbroek worden door beide vervoerders aangeleverd op de locatie van Bakker & Schilder in ’t Zand. De zendingen voor de Bollenstreek en het Westland worden aangeleverd bij Van Dooren Transport in Hillegom. Op beide locaties worden de aangeleverde zendingen gegroepeerd en gecombineerd tot grotere partijen.

kaart-locaties

Dezelfde dag uitgeleverd

Uiteraard is het uitgangspunt van de samenwerking geweest dat het niet ten koste mocht gaan van de leverbetrouwbaarheid en snelheid van leveren van de handel van de klanten van de vervoerders. Daarom worden alle zendingen op de dag van verlading ook uitgeleverd in alle regio’s. Er ontstaat dus GEEN vertraging in het logistieke proces.

Grafische weergave

Greenlog 01

Greenlog 02

Wat feiten op een rijtje

Combinatiezendingen 2012

Hillegom:   4302 zendingen IN / 1642 zendingen UIT

‘t Zand:   1954 zendingen IN / 633 zendingen UIT

Conclusie:   65% minder losadressen